„Opriți-vă!” Bunica tânărului ucis în Franța de un polițist, apel către protestatari
Full Article 2 minutes read

„Opriți-vă!” Bunica tânărului ucis în Franța de un polițist, apel către protestatari

Bunica lui Nahel, tânărul ucis în Franța de un polițist, cere încetarea revoltelor care au început odată cu moartea nepotului ei de 17 ani. Nahel a fost ucis pe 27 iunie de un polițist, după ce nu a răspuns somațiilor de a opri mașina, iar moartea lui a înfuriat întreaga țară, scrie libertatea.ro

„Vreau să se oprească”, a spus Nadia, bunica tânărului. „Oamenilor care sparg totul în cale le spun doar atât: Opriți-vă!”, a adăugat ea, într-un interviu pentru postul BFM TV.

Oamenii care iau parte la aceste proteste violente „îl folosesc pe Nahel ca pretext”, s-a plâns femeia.

„Să nu mai distrugă școlile, să nu mai spargă autobuzele. Mamele sunt cele care iau autobuzele acestea”, a declarat Nadia, adăugând că se simte „obosită” după evenimentele din ultimele zile, în timp ce fiica ei „nu mai are viață”.

Bunica lui Nahel a dat vina „doar pe polițistul care mi-a ucis nepotul”. „Nu avem nimic împotriva restului poliției”, a menționat ea.

***

Protestele și revoltele în Franța au izbucnit miercurea trecută după ce un adolescent de 17 ani a fost ucis de un polițist, din cauza refuzului acestuia de a se conforma. Băiatul a fost oprit de o patrulă de poliție în timp ce conducea o mașină. Polițiștii au spus inițial că tânărul a încercat să-i doboare, dar imaginile incidentului, publicate ulterior, arătau diferit. După aceasta, Franța a fost cuprinsă de proteste și violențe.

Peste 700 de persoane au fost reținute în Franța în a cincea noapte de revolte. Protestatarii ar fi atacat, în noaptea de 1 spre 2 iunie, casa unui primar. Acesta s-a plâns că soția lui și unul dintre copii au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: