VIDEO Taximetriștii protestează în PMAN față de scumpirea prețului la carburanți: Suntem plini de datorii
Full Article 3 minutes read

VIDEO Taximetriștii protestează în PMAN față de scumpirea prețului la carburanți: Suntem plini de datorii

Taximetriștii organizează o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Aceștia protestează față de scumpirea prețului la carburanți. „Noi suntem plini de datorii, dar nu vrem să părăsim țara asta”, a spus un protestatar. 

„Eu stau la chirie, am copil mic. Soția lucrează de la 7 până la 11. Eu lucrez până târziu. Noi suntem plini de datorii, dar nu vrem să părăsim țara asta. Vrem să stăm aici până nu vor ieși autoritățile pentru a ne spune un rezultat cât de cât”, a spus un protestatar.

Un alt taximetrist a spus că dacă autoritățile nu le vor auzi cerințele vor veni și mai mulți la protest.

„Se majorează prețurile, numai leafa noastră nu se majorează. Toți se vor duce din țara asta. Va rămâne doar guvernarea, dacă ei ne fac așa viață. Eu nu am votat pentru majorarea prețurilor. Dacă nu ne vor asculta vom ieși mai mulți oameni”, a spus protestatarul.

Cei prezenți la acțiunea de protest au mai declarat că pentru o tură sunt nevoiți să scoată din buzunar mai mult de 500 de lei pe carburanți.

La moment, potrivit protestatarilor, la acțiunea din PMAN participă aproximativ 80 de taximetriști.

VIDEO Taximetriștii protestează în PMAN față de scumpirea prețului la carburanți: Suntem plini de datorii

***

Asociaţia Transportatorilor Auto în Regim de Taxi a anunțat în data de 23 ianuarie curent, că Chișinăul ar putea să rămână fără taxi. Reprezentanții Asociației au declarat că ținând cont de creșterea prețului la gazul metan „munca în taxi devine nerentabilă atât pentru șoferi, cât și pentru companiile de taxi”. Totodată, cei de la Asociație au venit cu o solicitare către autorități cu privire la platformele mobile străine care activează în domeniul taximetriei din Republica Moldova.

Din data de 22 ianuarie, prețul gazelor naturale comprimate (metan), care este folosit la alimentarea mașinilor de mulți șoferi, a crescut cu peste 4 lei. Liderul pieței moldovenești de vânzare a metanului, Transautogaz, a anunțat o creștere a prețului acestui tip de combustibil, ajungând până la 17,60 lei per litru. „În urma creșterii costului de achiziție al gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022 în întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, a precizat Transautogaz.

Anterior majorării prețurilor, un litru de metan era comercializat cu 13-14 lei.

Prețul gazului lichefiat nu s-a modificat și a rămas la 13,03 lei.

Reamintim că în Moldova pe 22 ianuarie prețurile la benzină și motorină au atins noi recorduri. Prețul benzinei A-95 a urcat la 22,56 lei pe litru, motorină – la 19,55 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: