VIDEO Trei moldoveni ar fi organizat o schemă prin care aduceau bărbații din Ucraina în Moldova: solicitau $4500 per persoană
Full Article 50 second read

VIDEO Trei moldoveni ar fi organizat o schemă prin care aduceau bărbații din Ucraina în Moldova: solicitau $4500 per persoană

Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS, în colaborare cu Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), au reținut trei bărbați din Moldova. Cei din urmă sunt bănuiți de facilitarea tranzitării ilegale a Republicii Moldova de către cetățeni ai Ucrainei, începând din vara lui 2022.

Cei trei bărbați au vârste cuprinse între 25 și 50 de ani și sunt originari din Otaci, Ocnița.

Potrivit procurorilor, bănuiții organizau trecerea hotarului în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei – atât terestru, cât și prin traversarea râului Nistru cu barca.

Pentru serviciile ilegale prestate, aceștia percepeau taxa de 4.500 USD per persoană.

Urmare a perchezițiilor la domiciliile și automobilele celor trei, aceștia au fost reținuți, printre ei fiind și unul din organizatorii grupului infracțional.

Ulterior, în privința a doi din făptuitori a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: