VIDEO Un cetățean străin, căutat pentru contrabandă cu aur și argint de 4 mln de lei, a fost reținut la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un cetățean străin, căutat pentru contrabandă cu aur și argint de 4 mln de lei, a fost reținut la Aeroportul Chișinău

Un cetățean al Turciei, dat în căutare în Republica Moldova pentru contrabandă cu aur și argint turcesc, a ajuns pe mâna oamenilor legii. Străinul a fost reținut la vama Aeroportul Chișinău, pe sensul de intrare în țară. Informațiile au fost confirmate de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), într-un comunicat 23 ianuarie.

Potrivit PCCOCS, un cetățean al Turciei, care avea rol de organizator, și doi moldoveni au făcut contrabandă cu aur și argint turcesc de circa 4 000 000 lei, în perioada 2018-2019.

Atunci, schema fusese destructurată, iar organele de drept au deschis un dosar penal. Cele două persoane din Moldova au fost reținute, după care condamnate la 3 și, respectiv, 4 ani închisoare (primul din ei și-a recunoscut vina). De asemenea, articolele din aur și argint de circa 4 000 000 lei au fost confiscate, la solicitarea PCCOCS. Organizatorul celor doi membri ai grupului infracțional, care atunci nu era în Moldova, a fost anunțat în căutare.

În seara zilei de 21 ianuarie, organizatorul turc în vârstă de 48 de ani a sosit în Moldova pe ruta avia Istanbul – Chișinău. Atunci a și fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: