Viorica Dumbrăveanu, invitată la parlament. Ar urma să răspundă la 6 întrebări
Full Article 2 minutes read

Viorica Dumbrăveanu, invitată la parlament. Ar urma să răspundă la 6 întrebări

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost invitată la parlament, pentru a discuta problemele cu care se confruntă sistemul medical în lupta cu coronavirusul de tip nou. Invitația a fost lansată de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se arată într-o scrisoare publicată pe pagina de Facebook a formațiunii.

În cadrul întâlnirii, care ar urma să se desfășoare pe 6 mai, la ora 11:00, în incinta legislativului, ministrul Sănătății ar urma să răspundă la mai multe întrebări. Deputații PAS vor să afle care au fost argumentele în favoarea implicării medicilor de familie în prelevarea probelor pentru testele la COVID-19 la domiciliu și ce alternative au fost examinate, dar și cărori factori se datorează rata mare de infectare în rândul personalului medical.

O altă întrebare care ar urma să fie adresată ține de mărimea stocurilor de echipamente medicale în spitale și dacă sunt planificate achiziții noi în perioada următoare.

De asemenea, deputații PAS o vor întreba pe șefa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale câți lucrători medicali au beneficiat de sporuri salariale în contextul pandemiei și ce alte măsuri de motivare vor fi aplicate după expirarea stării de urgență.

Fracțiunea PAS mai vrea să afle de câte teste dispune statul și care este capacitatea zilnică de testare, dar și ce scenarii epidemiologice sunt luate în calcul pentru vitor.

 

⚠️ Fracțiunea parlamentară PAS înaintează o invitație la Parlament către doamna ministru Viorica Dumbrăveanu, pentru a…

Geplaatst door Partidul Acțiune și Solidaritate op Vrijdag 1 mei 2020

Viorica Dumbrăveanu nu a anunțat public, deocamdată, dacă va da sau nu curs invitației lansate de PAS.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova, din 7 martie până pe 2 mai au fost testați pozitiv cu COVID-19 3980 de oameni, inclusiv 1001 lucrători medicali. Au fost înregistrate 122 de decese, inclusiv 6 din rândul angajaților din sistemul sănătății.

S-au însănătoșit 1272 pacienți. Bărbații care au învins coronavirusul sunt îndemnați să doneze plasmă sangvină, pentru tratamentul pacienților infectați care se află în stare gravă. Până în prezent, au fost înregistrați 20 de donatori.

Pe 15 mai în Republica Moldova expiră perioada de 60 de zile pentru care a fost declarată stare de urgență, în legătură cu pandemia de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: