„Vom pierde milioane de oameni”. Zelenski a cerut, din nou, închiderea spațiului aerian al Ucrainei 
Full Article 2 minutes read

„Vom pierde milioane de oameni”. Zelenski a cerut, din nou, închiderea spațiului aerian al Ucrainei 

Într-un interviu pentru Sky News, președintele ucrainean Vladimir Zelenski încă o dată i-a îndemnat pe liderii mondiali „să acționeze mai rapid” și să nu aștepte până el va solicita ajutorul următoarea dată. Apelul a fost făcut de Zelenski, pe 9 martie, către ministrul britanic de externe Liz Truss, dar și secretarului de stat american Antony Blinken. De cealaltă parte, a fost exclusă posibilitatea de a sista traficul aerian deasupra Kievului. 

Zelenski, într-un interviu pentru Sky News, a spus că țările occidentale într-un final vor face o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei, dar numai când va începe „al treilea război mondial”, însă la acel moment – a declarat el – „va fi prea târziu”.

„Credeți-mă pe mine, dacă va continua totul în acest fel, veți vedea […] ei vor închide spațiul aerian, dar noi vom pierde milioane de oameni”, a spus Zelenski.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va lua în considerare orice încercare a altor țări de a stabili o zonă de sistare a traficului aerian deasupra Ucrainei ca o participare la acțiuni militare.

Casa Albă a declarat că introducerea SUA a unei zone fără pilot în Ucraina „nu este cea mai bună idee”, deoarece aceasta va trage America într-un conflict militar direct cu Rusia.

NATO a decis să nu trimită forțe militare în Ucraina sau să închidă spațiul aerian pentru că ar putea duce la o agravare a conflictului și ieșirea acțiunilor de război dincolo de granițele Ucrainei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: