NATO justifică atacurile Ucrainei asupra țintelor militare de pe teritoriul Rusiei
Full Article 50 second read

NATO justifică atacurile Ucrainei asupra țintelor militare de pe teritoriul Rusiei

Kievul are dreptul să lovească ținte militare rusești în afara Ucrainei, în conformitate cu dreptul internațional. Declarația a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie The Moscow Times.

„Acesta este un război agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei și reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional. Conform dreptului internațional, Ucraina are dreptul la autoapărare”, a declarat Stoltenberg, citat de Financial Times.

Cu o zi înainte, secretarul general al NATO a declarat că Forțele armate ucrainene vor putea lovi ținte de pe teritoriul Rusiei folosind avioane de vânătoare F-16, atunci când vor fi livrate. Potrivit acestuia, fiecare aliat al Ucrainei va decide independent dacă transferă sau nu avioane de vânătoare Kievului. Cu toate acestea, armata ucraineană va putea folosi toate F-16 livrate pentru a se autoapăra, a conchis Stoltenberg, potrivit sursei citate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: