Zagorodnii, Reșetnicov și Sîrbu, eliberați din penitenciar și plasați în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia
Full Article 2 minutes read

Zagorodnii, Reșetnicov și Sîrbu, eliberați din penitenciar și plasați în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia

Foștii deputați democrați Anatolie Zagorodnii, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu, bănuiți de îmbogățire ilicită, au fost plasați în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, procuror responsabil de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale.

„Prin încheierile judecătoriei Chișinău, Sediul Ciocana din 26.05.2022 și 27.05.2022, s-a dispus admiterea parțială a demersului procurorilor anticorupție cu privire la prelungirea măsurii preventive sub forma de arest preventiv, în privința ex-deputaților Anatolie Zagorodnii, Artur Reșetnicov și Serghei Sîrbu, fiindu-le aplicata măsura preventivă – arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile”, a comunicat Mariana Cherpec.

Totodată, ea a menționat că procurorii vor contesta încheierile cu recurs la Curtea de Apel.

Amintim că, pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu.

Pe 4 februarie, magistrații Judecătoriei cu sediul Ciocana au admis cererea procurorilor de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile, în privința fostului deputat Anatolie Zagorodnîi. El este acuzat de îmbogățire ilicită în dosarul de luare de mită a 14 foști deputați comuniști în 2015.

Pe 10 februarie, judecătorii au schimbat măsura preventivă față de ex-deputata Violeta Ivanov, care a fost plasată în arest la domiciliu.

Ulterior, pe 30 martie, Procuratura Anticorupție a anunțat că în perioada februarie-martie 2022, în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri în valoare totală de aproape 7 milioane lei, ce aparțin ex-deputaților, vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită.

Astfel, de la trei foști parlamentari au fost sechestrate 5 bunuri imobile, în valoare totală de 6 562 006,34 lei. Iar, de la 4 ex-deputați au fost ridicați în numerar peste 358 mii lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: