Zelenski: Atacul asupra Odesei din Transnistria ar fi o palmă, la care am răspunde cu o lovitură
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Atacul asupra Odesei din Transnistria ar fi o palmă, la care am răspunde cu o lovitură

Un atac al armatei ruse din regiunea transnistreană asupra regiunii Odesa ar fi „o palmă” la care Kievul va răspunde cu „o lovitură”. Declarația a fost făcută de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, pe 27 iunie, în cadrul unei conferințe de presă comune susținută cu președinta Moldovei, Maia Sandu.

Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am discutat această problemă astăzi cu doamna președintă. Nu cred că vor fi atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor fi, cred că va fi o greșeală globală. Primim aceste semnale. Ele sunt neplăcute. Dar acești oameni ar trebui să știe – ei se află în Transnistria, pe teritoriul temporar ocupat – că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, iar noi vom răspunde cu siguranță, cu o lovitură”, a spus Zelenski, citat de Unian.

Totodată, șeful statului ucrainean, a spus că toată lumea trebuie să facă astfel încât să nu existe destabilizare în regiune.

Și o arătăm în toate felurile posibile. Acum suntem în război cu Rusia pe pământul nostru. Deși ați văzut că au fost lovituri cu rachete, și de mai multe ori, din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care sunt foarte prietenoși cu noi, ne-au susținut întotdeauna din punct de vedere istoric, nu susțin războiul împotriva Ucrainei”, a spus Zelensky.

Zelenski a adăugat că Ucraina va reacționa în consecință în caz de riscuri.

Anterior, președintele Ucrainei a afirmat că un atac din Transnistria ar fi posibil.

Dar Ucraina nu se teme de un atac, pentru că din 15.000 de soldați din regiune, doar 3.000 sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la granița cu Transnistria urmează  să fie întărit” a accentuat președintele ucrainean.

Amintim că, la 25 aprilie, în Transnistria a fost instituit Cod roșu de alertă teroristă, după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor pascale. Se întâmpla după ce, la 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița Republicii Moldova.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: