150 de teste pentru diagnosticul coronavirusului de tip nou vor ajunge în Moldova
Full Article 2 minutes read

150 de teste pentru diagnosticul coronavirusului de tip nou vor ajunge în Moldova

În curând, în Republica Moldova va ajunge un set de teste pentru diagnosticarea coronavirusului de tip nou care face ravagii în China. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova. De asemenea, aceasta a dat asigurări că trimiterile poștale din China nu prezintă pericol pentru sănătatea destinatarilor. 

„Coletele venite din China nu reprezintă nici un risc. Virusurile reci tind să supravieţuiască mai puţin de 24 de ore în afara corpului uman. De asemenea, virusul nu ar putea supravieţui mai mult de câteva ore pe suprafeţe plastice sau din alte materiale, pe distanţe atât de lungi”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, ministrul a precizat că deși în prezent în țara noastră nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus de tip nou, medicii vor fi capabili, în timpul apropiat, să confirme sau să infirme prezența maladiei.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să ne ofere 150 de teste rapide cu o precizie foarte înaltă pentru a diagnostica pacienţii cu coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății.

Precizăm că, potrivit celui mai recent bilanț, numărul de morți din cauza coronavirusului de tip nou a trecut de o mie. La nivel global, numărul de cazuri de infectări cu „2019-nCoV” a depășit la această oră 42 500, majoritatea fiind în China continentală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: