29 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în România. Bilanțul celor infectați a ajuns la 246 de persoane
Full Article 2 minutes read

29 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în România. Bilanțul celor infectați a ajuns la 246 de persoane

Alte 29 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în această dimineață în România. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 246 de persoane, transmite Digi24

Potrivit sursei citate, este vorba, în mare parte, despre noi cazuri ale unor persoane aflate în carantină. Dintre cele 29 de cazuri noi, 12 au fost confirmate în Bucureşti, 7 în Iaşi, 3 în Ilfov, 2 în Hunedoara și câte un caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt și Suceava.

De asemenea, este vorba atât de contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate – Spania, Italia și Marea Britanie.

Mai mult, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Precizăm că pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3 441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 23 679 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: