7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea
Full Article 1 minutes read

7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea

Banca Națională a Moldovei pune în circulație șapte monede comemorative și jubiliare. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, acestea pot fi utilizate a mijloc de plată și în scop numismatic. BNM marchează astfel ziua leului moldovenesc, sărbătorită astăzi, 29 noiembrie. 

Patru dintre monede au valoarea nominală de 50 de lei. Acestea sunt confecționate din argint și fac parte din seria „Personalități”. Monedele sunt dedicate artistului plastic Glebus Sainciuc, violonistului și dirijorului Serghei Lunchevici și actorului Mihai Volontir. De asemenea, o altă monedă va fi dedicată lui Gheorghe Vrabie, autorul design-ului leului moldovenesc.

Altele două monede din argint cu aceeași valoare nominală vor completa seria „Femei celebre”, se anunță în comunicat.

Șirul noilor monede puse în circulație se încheie cu seria de monede „Altele”, care include moneda comemorativă consacrată  împlinirii  a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, cu valoarea nominală de 100 de lei.

Precizăm că fiecare dintre monede va fi pusă în circulație în număr de 300 de exemplare.

7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea 7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea 7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea 7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea 7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea

7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea

bnm.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: