„A inspirat generații întregi”. Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după moartea muzeografului Nicolae Bulat
Full Article 2 minutes read

„A inspirat generații întregi”. Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după moartea muzeografului Nicolae Bulat

Șefa statului Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe familiei cunoscutului istoric și muzeograf Nicolae Bulat, care a decedat pe 9 septembrie. „Gardianul Cetății Soroca”, așa cum mai era supranumit și-a folosit talentul pedagogic pentru a inspira mii de copii și tineri să-și cunoască mai bine istoria țării, a afirmat președinta.

„Timp de peste de 40 de ani, Nicolae Bulat a slujit Cetății Soroca. A îngrijit și cultivat patrimoniul muzeului, a căutat soluții pentru restaurarea cetății și și-a folosit talentul pedagogic pentru a inspira mii de copii și tineri să-și cunoască mai bine istoria țării. Prin energia și curiozitatea sa, Nicolae Bulat a inspirat generații întregi și a dat un suflu nou Cetății Soroca, unul din monumentele istorice principale ale Republicii Moldova”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

E o pierdere foarte mare pentru toți cei care l-au cunoscut, pentru cultura și muzeografia din țara noastră.

„Spiritul luminos al gardianului Cetății Soroca vă dăinui în inimile noastre, ale celor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca. Condoleanțe sincere familiei, prietenilor și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească”, a continuat șefa statului.

Unul dintre cei mai renumiți ghizi din Republica Moldova, Nicolae Bulat, supranumit și „Gardianul Cetățenii Soroca”, a murit. Informația a fost confirmată de către fostul deputat Alexandru Cimbriciuc, cel care l-a susținut pe istoric și a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru tratamentul acestuia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: