Acces nelimitat și gratuit la 1200 de săli de afaceri din aeroporturi din întreaga lume cu Mastercard și LoungeKey

Compania Mastercard mereu caută să ofere utilizatorilor săi oportunități și oferte speciale pentru călătorii confortabile — atât în călătoriile de afaceri, cât și în timpul vacanțelor. Acum, aceste beneficii au devenit și mai numeroase — deținătorii de carduri premium Mastercard® Platinum și World Elite beneficiază de acces nelimitat la programul LoungeKey, care le permite să viziteze gratuit peste 1200 de săli de afaceri din aeroporturi din întreaga lume.

Cu programul LoungeKey, deținătorii de carduri premium Mastercard® pot aștepta îmbarcarea în confortul sălilor de afaceri din aeroportul Moldovei sau din alte aeroporturi din întreaga lume, indiferent de clasa biletului și de compania aeriană aleasă. În aceste săli, călătorii se pot relaxa înainte de zbor sau pot lucra într-un mediu liniștit, își pot încărca dispozitivele, pot savura băuturi și mese gratuite, pot citi presa și beneficia de acces gratuit la Wi-Fi.

Pentru acces în sala de afaceri, clientul doar va prezenta cardul său premium Mastercard® Platinum sau World Elite, biletul de îmbarcare și pașaportul. Programul LoungeKey este disponibil pentru cardurile emise de oricare bancă moldovenească, iar deținătorul cardului trebuie să verifice înainte de călătorie disponibilitatea serviciului pentru cardul său, contactând banca emitentă.

Pentru comoditatea utilizatorilor, este disponibilă aplicația mobilă gratuită LoungeKey. Aceasta reprezintă o modalitate simplă de a verifica disponibilitatea sălilor de afaceri din aeroport, de a obține un cod QR LoungeKey, pe care îl puteți utiliza în loc de cardul de plată pentru a intra în sala respectivă, precum și de a afla despre facilitățile disponibile, programul de funcționare și alte detalii. Aplicația poate fi descărcată din Play Store (pentru Android) și App Store (pentru iOS).

Deținătorii de carduri premium Mastercard®  au și acces la o serie de avantaje suplimentare, care vor face călătoria mai confortabilă, ușoară și plăcută:
Mastercard Concierge — un asistent personal disponibil 24/7, care vă va ajuta să vă planificați călătoria din timp, inclusiv rezervarea hotelului, rezervarea unei mese la restaurant, informații despre evenimente interesante din oraș și multe altele;
• Mastercard Travel Experiences — un serviciu care vă va permite să utilizați un rând separat pentru trecerea controlului de securitate pe aeroporturile din Europa, să savurați mâncarea sau băutura preferată înainte de zbor cu o reducere de până la 25%;
• Oferte unice de la partenerii internaționali ai Mastercard: reduceri de până la 10% la rezervări de cazare prin Booking.com, reduceri de până la 35% la închirieri de mașini de la Hertz, Avis și Rentalcars, și multe altele.

«Cardul premium Mastercard nu este doar un instrument convenabil pentru plăți zilnice, ci și o cheie către privilegii speciale, oferte unice și experiențe de neprețuit, oriunde v-ați afla. De mai mulți ani, Mastercard creează oportunități speciale pentru utilizatorii săi, astfel încât în călătoriile de afaceri sau în timpul vacanței să poată beneficia de confort maxim înainte, în timpul și după călătorie», a remarcat Irina Untilă, directoarea oficiului Mastercard din Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) Ceban nu va fi deputat/Dodon a cheltuit de două ori mai mult decât Sandu/Centrul Chișinăului, blocat

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Carburanții se scumpesc din nou în Moldova
— Ceban nu vrea să ajungă deputat în Parlament?
— CSJ a explicat de ce alegerile din Boldurești sunt valabile
— 28 de raioane au pierdut peste 20% din locuitori
— Avocații au intrat în grevă generală
— Ședința în dosarul Marinei Tauber, amânată din cauza grevei avocaților
— Semnătura electronică din Moldova va fi recunoscută în UE
— Călătoriile lui Dodon, de două ori mai scumpe decât ale Maiei Sandu
— Piața Marii Adunări Naționale, închisă temporar. Cum va circula transportul public
— Furtună, Lungu, Nesterovschi și Lozovan, sancționați de UE
— Informații despre alegeri, la un click distanță pentru moldovenii din diaspora
— Temperaturile ridicate se mențin. Două Coduri Galbene, în vigoare
— Transportatorii vor protesta în fața sediului delegațieI UE la Chișinău
— Sandu răspunde acuzațiilor Moscovei: „Minciunile vor curge gârlă”
— 25 din 66 de partide pot participa la parlamentare
— Ai altă adresă? Anunță autoritățile pentru a putea vota la alegeri
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Băcioi a devenit cel mai populat sat din R. Moldova, depășind Congazul. Câți oameni locuiesc acolo

Băcioi a devenit cel mai mare sat din Republica Moldova după numărul populației. Asta arată rezultatele finale ale recensământului populației și locuințelor 2024, publicate de Biroul Național de Statistică.

Potrivit sursei citate, în Băcioi locuiesc 11 663 de persoane, ceea cel face oficial cel mai mare sat din țară după numărul populației. Pe locul doi se clasează Bubuieci – cu 11 152 de locuitori, iar pe locul trei Trușeni – cu 10 937.

Pe poziția a patra s-a clasat Costești – cu 8 427 de oameni. Congaz, anterior cel mai populat sat din țară, a coborât pe locul cinci, cu o populație de 8 269.

La polul opus, cel mai mic sat din Republica Moldova a devenit satul Salcia din raionul Taraclia, unde, conform recensământului, au fost înregistrate doar 182 de persoane.

Parlamentul Republicii Moldova

Legea privind avocatura a ajuns la Președinție. Maia Sandu va lua o decizie în 14 zile

Președinția a recepționat proiectul de lege cu privire la avocatură, care a generat greva generală a avocaților. Șefa statului urmează să decidă asupra promulgării legii în termen de 14 zile. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de consilierul prezidențial Igor Zaharov. Se întâmplă în contextul apelului lansat de Uniunea Avocaților, care solicită președintei Maia Sandu să nu promulge legea, susținând că aceasta „aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat”.

„Președinția a recepționat proiectul de lege în cursul zilei de ieri. Conform prevederilor legale, președinta are la dispoziție 14 zile pentru examinarea documentului. Decizia va fi comunicată public, în mod transparent, așa cum se procedează cu toate actele normative care ajung la instituția prezidențială”, a menționat Zaharov.

Precizăm că avocații au început greva generală, care va dura până la Congresul Extraordinar al Avocaților din 25 iulie. Potrivit Uniunii, motivul este „adoptarea de către Parlamentul a amendamentului cu privire la avocatură, fără consultarea profesiei de avocat, fapt care ar aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat, iar în consecință ar afecta dreptul cetățeanului la asistență juridică calificată”.

În urma discuțiilor purtate luni, 14 iulie, cu autoritățile, la Ministerul Justiției, s-au stabilit unele excepții de la grevă, pentru a asigura continuitatea asistenței juridice.

Avocații consideră că soluționarea situației este posibilă doar prin nepromulgarea legii de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, motiv pentru care revendicarea privind nepromulgarea legii rămâne actuală.

Reprezentanții CNAJGS au semnalat că acceptă dreptul avocaților la grevă, însă, această situație poate afecta grav accesul la justiție a persoanelor vulnerabile. În context, Uniunea a stabilit că greva generală se menține, cu câteva excepții. Astfel, avocații vor putea interveni în următoarele situații:

  • acțiuni procesuale privind reținerea;
  • demersuri privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive (arest, arest la domiciliu, control judiciar);
  • cauze privind violența în familie;
  • procese cu participarea minorilor;
  • cauze ce implică cetățeni străini sau apatrizi aflați în custodia statului.

Situația din Moldova, discutată de miniștrii de externe ai UE. Kallas: „Este important să înțeleagă care sunt amenințările”

Vicepreședinta Comisiei Europene, Kaja Kallas, a vorbit la Bruxelles despre vulnerabilitatea Republicii Moldova în preajma alegerilor parlamentare din toamnă. Înalta Reprezentantă a UE a făcut aceste declarații pe 15 iulie, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, la care participă și ministrul de Exerne al R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al MAE, Mihai Popșoi, a participat la un mic-dejun de lucru, care a reunit miniștrii de externe ai celor 27 de state membre ale UE, precum și comisarul european pentru extindere, Marta Kos.

În cadrul discuțiilor, Mihai Popșoi a informat oficialii europeni despre progresele în procesul de aderare la UE, dar și despre provocările de securitate cu care se confruntă țara, în special în contextul amenințărilor hibride și al ingerințelor străine.

Înalta Reprezentantă a UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Kaja Kallas, și comisarul Marta Kos au salutat eforturile autorităților de la Chișinău în avansarea pe calea integrării europene și au reafirmat sprijinul constant al Uniunii Europene, atât prin asistență tehnică și financiară, cât și prin consolidarea rezilienței instituționale a Republicii Moldova. Miniștrii europeni prezenți la reuniune au reiterat, de asemenea, susținerea politică deplină față de parcursul european al Republicii Moldova, atât la nivel comunitar, cât și bilateral.

Ministrul Popșoi a mulțumit pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova. Oficialul a evidențiat în mod special deciziile recente care vizează debursarea a 270 de milioane de euro din Planul de creștere al UE pentru Republica Moldova, ieftinirea transferurilor bancare din 5 octombrie 2025 și eliminarea tarifelor de roaming de la 1 ianuarie 2026.

„Drumul european al Republicii Moldova este susținut de rezultate concrete și angajamente ferme. Suntem determinați să continuăm acest parcurs cu sprijinul partenerilor din Uniunea Europeană”, a menționat ministrul Mihai Popșoi.

În debutul reuniunii Consiliului European de Afaceri Externe, Kaja Kallas, citată de Moldova1, a subliniat vulnerabilitatea Republicii Moldova în preajma alegerilor parlamentare din toamnă.

„Vom discuta despre influența străină malignă, interferența în alegeri și ce mai putem face pentru a consolida reziliența Republicii Moldova. De asemenea, este important ca miniștrii de externe să înțeleagă care este situația, care sunt principalele amenințări, care sunt problemele”, a declarat Kaja Kallas.

Menționăm că astăzi, miniștrii de externe ai UE au aprobat, în cadrul reuniunii, includerea de noi politicieni și entități în lista de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Rikard Jozwiak, jurnalist de la Radio Europe Free, care activează la Bruxelles.

Moldova 1

UE lansează un nou centru regional: va lupta cu dezinformarea în Moldova și Ucraina

Observatorul european al mass-mediei digitale (EDMO) lansează un nou centru regional care va sprijini Ucraina și Republica Moldova să combată dezinformarea. Anunțul a fost făcut pe 15 iulie de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Potrivit sursei citate, acest centru, FACT, va reuni o comunitate multidisciplinară pentru detectarea și analizarea campaniilor de manipulare și dezinformare, în special a dezinformării din partea Rusiei. În cadrul misiunii sale, FACT va monitoriza, de asemenea, viitoarea perioadă electorală din Republica Moldova, contribuind la asigurarea integrității electorale.

Lansarea acestui nou centru aduce la 15 numărul total de centre din rețeaua EDMO, acoperind întreaga UE, dar și țări din afara acesteia.

Pe lângă înființarea centrului FACT, șase centre EDMO existente ale căror contracte de finanțare se încheie în 2025 își vor continua activitatea. Toate centrele au fost selectate în urma unei cereri de propuneri și vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de aproximativ 8,8 milioane de euro din programul „Europa digitală”, pe o perioadă care variază de la 30 la 36 de luni.

EDMO și centrele sale regionale sunt independente de orice autoritate publică națională sau a UE și includ organizații care respectă cele mai înalte standarde de integritate profesională, conduită etică și independență.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: