Accesul pe teritoriul UE pentru ruși va fi mai costisitor și mai greu de obținut. Decizia Consiliului European 
Full Article 2 minutes read

Accesul pe teritoriul UE pentru ruși va fi mai costisitor și mai greu de obținut. Decizia Consiliului European 

Consiliul UE a decis să suspende facilitarea vizelor cu Rusia. În consecință, cetățenilor ruși li se vor aplica normele generale ale Codului de vize.

„Astăzi, Consiliul a decis să suspende complet acordul de facilitare a vizelor dintre UE și Rusia. Prin urmare, cetățenilor ruși li se vor aplica regulile generale ale codului vizelor”, au declarat reprezentanții Consiliului UE.

Rezilierea acordului va avea ca rezultat o creștere a taxei de procesare a vizelor de la 35 de euro până la 80 de euro, precum și necesitatea furnizării unor documente suplimentare, dar și o creștere a timpului de procesare a vizelor și restricții mai mari la eliberarea actelor multiple.

„Acordul de facilitare a vizelor oferă acces privilegiat la UE pentru cetățenii țărilor care sunt parteneri de încredere cu care împărtășim valori comune. Prin războiul neprovocat și nejustificat, Rusia a rupt această încredere și a călcat în picioare valorile fundamentale ale comunității noastre internaționale”, a declarat ministrul de interne al Cehiei, care prezidează Consiliul, Vit Rakușan.

Decizia va fi aplicată din 12 septembrie 2022.

Amintim că în august curent, The Moscow Times menționa că rușii se grăbesc să obțină vize europene, în timp ce Uniunea Europeană analizează posibile restricții de călătorie.

„Temerile că UE ar putea interzice accesul turiștilor ruși în Europa, drept răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, cresc după ce unele țări membre ale UE deja au impus restricții de călătorie pentru cetățenii ruși”, menționa sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: