Achizițiile de brățări electronice în 2019-2021, trucate? Ministerul Justiției va sesiza organele de drept
Full Article 2 minutes read

Achizițiile de brățări electronice în 2019-2021, trucate? Ministerul Justiției va sesiza organele de drept

O analiză a scos la iveală mai multe nereguli și suspiciuni cu privire la trucarea achizițiilor de echipamente de monitorizare electronică, desfășurate în perioada 2019-2021. Precizările au fost făcute de Ministerul Justiției al Republicii Moldova pe 5 septembrie. Instituția a anunțat că va sesiza organele de drept. 

Reprezentanții Ministerului Justiției au declarat că au recepționat o scrisoare a Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER). Cea din urmă a informat Ministerul că a fost efectuată o analiză a procedurilor de achiziție a sistemului de monitorizare electronică.

Analiza dată a scos la iveală mai multe nereguli, în special suspiciuni cu privire la trucarea achizițiilor de echipamente de monitorizare electronică, desfășurate în perioada 2019-2021. În context, ministerul va sesiza organele de drept responsabile, pentru a investiga circumstanțele și iregularitățile identificate de AGER”, se arată în declarația Ministerului Justiției.

Totodată, Ministerul Justiției a solicitat Inspectoratului Național de Probațiune (INP) „să ajusteze procesele de monitorizare, conform cerințelor de eficacitate și economicitate, inclusiv prin îmbunătățirea calității dispozitivelor”.

INP va beneficia de asistența unui expert internațional, care va evalua calitatea brățărilor electronice, conformitatea acestora cu standardele ISO/IEC și standardele de bună practică ale Consiliului Europei. Despre constatările și recomandărilor expertului, Ministerul Justiției va informa suplimentar”, se mai arată într-o declarație a instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: