Procuratura Generală din Rusia cere ca interpreta Alla Pugaciova să fie declarată „agent străin”
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală din Rusia cere ca interpreta Alla Pugaciova să fie declarată „agent străin”

Procuratura Generală din Rusia a cerut Ministerului Justiției să o declare pe interpreta rusă Alla Pugaciova „agent străin”, scrie currenttime. Deocamdată nu a fost luată o decizie. Ministerul ar verifica acum și sursele de finanțare ale artistei ruse, precum și o declarație a acesteia că „oamenii normali nu se întorc în Rusia”. 

Potrivit sursei, Procuratura Generală din Rusia a trimis o solicitare la Ministerul Justiției de a o recunoaște pe Alla Pugaciova drept „agent străin”.

Totodată, canalul de Telegram Shot a scris că Ministerul Justiției verifică acum sursele de finanțare ale artistei ruse, dar și declarațiile ei că „oamenii normali nu se întorc în Rusia”.

Amintim, Alla Pugaciova și soțul ei prezentatorul Maxim Galkin au părăsit Rusia după invazia declanşată de armata țării în Ucraina. S-a întâmplat în aprilie 2022. Aceștia au plecat în Israel. Galkin a fost printre primii care a criticat invazia Rusiei în Ucraina.

La sfârșitul lunii august 2022, Alla Pugaciova s-a întors în Rusia. Ea nu a făcut declarații publice despre război, ci i-a criticat pe rețelele de socializare pe cei care „seamănă dușmănie”. Pe 3 septembrie, cântăreața a apărut la înmormântarea primului președinte al URSS, Mihail Gorbaciov.

În septembrie 2022, umoristul și prezentatorul TV Maxim Galkin a fost inclus în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia. Tot în septembrie, Alla Pugaciova a cerut să fie înscrisă în lista „agenților străini” în Rusia, în care figurează și Galkin. Iar în aprilie 2023, interpreta Alla Pugaciova a fost denunțată procurorilor ruși. Artista era acuzată de un activist rus că ar finanța forțele armate ale Ucrainei.

În noiembrie 2023, Alla Pugaciova a venit cu o reacție pentru cei care au criticat-o pentru că a părăsit Rusia. Pugaciova i-a numit „invidioși” și „sclavi” și i-a îndemnat să nu-și „piardă energia” în încercările de a o distruge. „Eu mi-am îndeplinit misiunea, demult nu mai cânt”, a menționat ea. „Libertatea este principala bogăție. Și eu o prețuiesc”, a spus cântăreața rusă. În martie 2024, Alla Pugaciova a lansat un nou album muzical în colaborare cu o producătoare ucraineană. Albumul cu denumirea „P.S.” include 20 de piese ale artistei, printre care: „Lumânarea ardea” și „Nu-mi faceți rău, domnilor”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: