Agricultorilor le-ar putea fi interzisă plantarea culturilor în regiunile în care nu plouă destul. Bolea: „Vom stabili la nivel de lege”
Full Article 2 minutes read

Agricultorilor le-ar putea fi interzisă plantarea culturilor în regiunile în care nu plouă destul. Bolea: „Vom stabili la nivel de lege”

În Republica Moldova ar putea fi adoptată o lege prin care să li se interzică producătorilor agricoli să cultive culturile în regiunile țării în care nu plouă suficient pentru ca acestea să crească. Precizarea a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea în cadrul unei conferințe de presă din 28 august.

În toamnă, o să apară iarăși sudul Republicii Moldova, sunt sigur, cu probleme la culturile de grupa a II-a. Floarea soarelui, spre exemplu, poate mai puțin, dar porumb. Și sincer să fiu pentru toată lumea este clar că în ultimii 2 000 de ani în sudul Republicii Moldova precipitațiile sunt la nivel de 200 – 300 milimetri, iar porumbul are nevoie de 580 – 600 ca să crească. Practic o să urmeze la nivel de lege să stabilim că dacă în regiunea în care tu cultivi sunt precipitații sub 600 sau 550 milimetri, tu nu trebuie să pui porumb. O să ajungem la nivel ăsta, pentru că dacă tu nu ai agronom să-ți spună lucrul ăsta, noi la nivel de lege centralizat o să spunem că tu nu poți să pui porumb în sudul Republicii Moldova”, a spus ministrul Bolea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: