Ajutor material pentru 8 mii de familii defavorizate din capitală. Când pot fi completate noi cereri
Full Article 2 minutes read

Ajutor material pentru 8 mii de familii defavorizate din capitală. Când pot fi completate noi cereri

Opt mii de elevi din familii defavorizate din Chișinău beneficiază de ajutor material în valoare de 700 de lei pentru pregătirea de noul an școlar 2022 – 2023. Primăria Chișinău anunță că în etapa a doua, care va dura pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie completate și aprobate listele beneficiarilor din clasele a I-a, a V-a și a X-a.

Beneficiarii ajutorului material unic pentru pregătirea de școală sunt: familiile fără venituri sau cu venituri mici; familiile cu mulți copii; familiile monoparentale; familiile în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Ajutorul material este eliberat de către prestatorul de servicii de plată, titularului sau mandatarului, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate a acestuia.

Municipalitatea menționează că anual, în perioada aprilie – mai (tranșa întâi), la instituția de învățământ sunt depuse dosarele pentru susținerea financiară de către Primăria Chișinău a elevilor din clasele a II – IX și a XI – XII. În acest an, în cadrul primei etape au beneficiat de ajutorul enunțat 6.423 de copii, din bugetul municipal în acest scop fiind alocate 4,5 milioane lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: