„Am acceptat”. Rodica Iordanov, invitată să rămână ministra Mediului în Guvernul Recean
Full Article 3 minutes read

„Am acceptat”. Rodica Iordanov, invitată să rămână ministra Mediului în Guvernul Recean

Rodica Iordanov, actualul ministru în exercițiu al Mediului, își va continua activitatea în Guvernul condus de Dorin Recean, dacă acesta va fi învestit de Parlament. Rodica Iordanov a spus că a discutat cu premierul desemnat posibilitatea de a face parte din noua echipă guvernamentală și a acceptat oferta candidatului la funcția de prim-ministru de a rămâne la șefia Ministerului Mediului. 

Ministrul în exercițiu al Mediului a spus că, cel mai probabil, se va regăsi în noul Guvern condus de Dorin Recean. Iordanov a declarat că invitația de a rămâne în funcția de ministru al Mediului i-a fost lansată de premierul desemnat, iar în timpul ședinței de joi a Parlamentului, noul Executiv va primi vot de încredere din partea deputaților.

„Este adevărat că am primit oferte și am discutat opțiuni cu premierul desemnat, rămâne să fie luată decizia finală. Suntem în așteptare până joi, dacă va fi cazul, să mergem în Parlament. Sunt încă niște pași tehnici care trebuie parcurși”, a spus Iordanov, la emisiunea „Rezoomat” de la RliveTV, relatează IPN.

Rodica Iordanov a mai declarat că vestea demisiei Nataliei Gavrilița i-a luat prin surprindere pe membrii Cabinetului de miniștri

„Noi nu am știut despre demisia Guvernului. Eu am fost chemată din deplasare pentru că erau planificate ședințe foarte importante. Atunci am aflat că Natalia Gavrilița a decis să demisioneze. A spus că este o decizie personală, asumată”, a comunicat Iordanov.

„Ulterior, premierul desemnat a discutat cu noi posibilitatea de a fi membru al Guvernului”, a spus Iordanov.

„Eu aș vrea să-mi continui mandatul din simplu motiv că mi-am trasat anumite obiective. Mai mult, cu echipa de la Ministerul Mediului am reușit să elaborăm politici, ne-am stabilit pașii pe care trebuie să-i parcurgem pentru a accelera procesul de integrare europeană. Nu aș vrea să las colegii baltă și nu aș vrea ca lucrul la care am depus efort și sârguință să se piardă. De aceea, de principiu, am acceptat”, a adăugat ministrul în exercițiu al Mediului.

***

Potrivit legii, Dorin Recean are la dispoziție 15 zile, din data semnării decretului prezidențial, pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare. Ulterior, premierul desemnat cere vot de încredere Parlamentului. Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate deține 64 de mandate.

Pe 14 februarie, și ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a confirmat că se va regăsi în echipa guvernamentală condusă de Dorin Recean.

Anterior, o sursă NM a declarat că fostul șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Victor Parlicov ar putea conduce un minister separat al energiei în cabinetul premierului desemnat Dorin Recean. Victor Parlicov nu a comentat încă informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: