„Am aflat cu multă tristețe vestea”. Premierul Natalia Gavrilița și ministra Ana Revenco, mesaje de condoleanțe poporului ucrainean 
Full Article 2 minutes read

„Am aflat cu multă tristețe vestea”. Premierul Natalia Gavrilița și ministra Ana Revenco, mesaje de condoleanțe poporului ucrainean 

Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco a venit cu o declarație urmare a informației despre decesul conducerii MAI din Ucraina. Oficialul moldovean transmite condoleanțe familiilor celor decedați și încurajează „sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență”. Și premierul Natalia Gavrilița a adresat, în numele Guvernului Republicii Moldova, condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. 

„Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, comunică Natalia Gavrilița.

Ministra Ana Revenco spune că „informația dispariției conducerii MAI a Ucrainei în tragicul accident de elicopter, produs în această dimineață, a marcat profund angajații sistemului afacerilor interne din Republica Moldova”.

„Pe această cale, transmit condoleanțe Ucrainei, pentru pierderea celei mai profesioniste echipe, aflată la conducerea ministerului de interne al Ucrainei”, comunică Ana Revenco.

Totodată, ea spus că „MAI încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență și de apărare a patriei, în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem”. „Condoleanțe și familiilor copiilor și educatorilor, care au pierit în tragicul accident produs de prăbușirea elicopterului. Dacă n-ar fi fost războiul, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”, a conchis Revenco.

Potrivit ultimelor informații, urmare a prăbușirii elicopterului din regiunea Kiev au murit 16 persoane, printre care conducerea MAI a Ucrainei. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale a Ucrainei Igor Klimenko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: