„Am o echipă puternică în spate”. Octavian Țîcu a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă
Full Article 2 minutes read

„Am o echipă puternică în spate”. Octavian Țîcu a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a înregistra grupul de inițiativă, care va colecta semnături în susținerea candidatului, necesare pentru înscrierea în cursă.

„Nu mai am emoții din mai 1995 când m-am bătut cu Serafim Tudor la campionatul mondial. Am o echipă puternică în spate. Nu cred că pentru un partid care are ambiție de a prelua guvernarea ar trebui să fie o problemă colectarea a 15 mii de semnături”, a declarat Octavian Țîcu.

Menționăm că până în prezent, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Tudor Deliu, Maia Sandu și Andrian Candu au depus actele la CEC pentru a înregistra grupurile de inițiativă.

Listele de subscripție cu semnături reprezintă una dintre condițiile pentru înregistrarea pretendenților la fotoliul de șef al statului. Mai exact, potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova”.

„Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături”, mai spune legea.

Potrivit noului regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală, președinte al grupului de inițiativă poate fi ales însuși candidatul la prezidențiale. Instituția va decide înregistrarea grupului în cel mult trei zile de la recepționarea documentelor necesare în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: