Ambasada Rusiei în Moldova nu acceptă „categoric” acuzațiile cu privire la site-ul Sputnik
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei în Moldova nu acceptă „categoric” acuzațiile cu privire la site-ul Sputnik

Ambasada Rusiei în Republica Moldova declară că a făcut cunoștință cu decizia autorităților moldovenești de a bloca portalul Sputnik Moldova și nu acceptă „categoric acuzațiile”. 

„Nu acceptăm categoric acuzațiile cu privire la Sputnik precum că ar promova informații care instigă la ură și război. Considerăm că aceste acuzații sunt părtinitoare și politizate. Decizia a fost luată pe fondul unor apeluri provocatoare ale unor persoane publice de a interzice activitatea presei ruse în Republica Moldova”, comunică reprezentanții Ambasadei.

Tot ei spun că astfel de restricții „sunt contrare principiilor libertății de exprimare”.

Sputnik Moldova este filiala moldovenească a agenției de presă Sputnik care, la rândul ei, face parte din presa de stat rusească deținut de „Rossiya Segodnya”.

Amintim că astăzi, SIS a anunțat despre sistarea a trei portaluri din Republica Moldova, inclusiv a Sputnik Moldova. Potrivit reprezentanților Serviciului, site-urile ar fi „promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

La scurt timp, Agenția Sputnik Moldova a anunțat că va lucra în continuare, doar că pe noi adrese.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: