SIS anunță că a mai blocat un site
Full Article 1 minutes read

SIS anunță că a mai blocat un site

Lista surselor cu conținut online care promovează informații false a fost completată cu portalul www.rta.md. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS). 

SIS declară că site-ul, care se poziționează drept un centru de analiză cu denumirea „Regional Trends Analytics”, distribuie pe teritoriul Republicii Moldova materiale cu opinii orientate spre justificarea războiului, precum și împotriva integrității teritoriale și al statutului de neutralitate al țării.

De asemenea, SIS menționează că adresa colectivului redacțional este una fictivă.

Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul public către sursele de informare în masă în vederea prevenirii diseminării și eliminării imediate a articolelor/informațiilor false și a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență.

De menționat că în ultima perioadă, SIS a blocat mai multe portaluri, inclusiv www.sputnik.md. La scurt timp, Sputnik Moldova a anunțat că va lucra în continuare, doar că pe noi adrese. Mai târziu, redacția Sputnik Moldova, versiunea în limba română și-a dat demisia in corpore. Jurnaliștii și-au exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: