Ambasadorul SUA în Moldova felicitat Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu MGRES pentru energie electrică
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA în Moldova felicitat Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu MGRES pentru energie electrică

Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. Logsdon a avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul Andrei Spînu. Potrivit unui comunicat de presă publicat de misiunea diplomatică americană, diplomatul a felicitat Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu MGRES pentru furnizarea energiei electrice.

„Acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori. Ambasadorul a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale Republicii Moldova”, se arată în declarație.

În ajun, și Secretariatul Comunității Energetice a salutat acordul încheiat între Energocom, furnizorul public de energie electrică al Republicii Moldova, și Centrala Dnestrovsk (MGRES) privind furnizarea de energie electrică pentru luna decembrie și, eventual, pentru alte luni.

„Furnizorul moldovenesc de gaze Moldovagaz va furniza gaz către MGRES pentru producerea de energie electrică. În aceste timpuri grele de iarnă, acest aranjament va permite consumatorilor din toată Moldova să aibă acces la energie electrică la prețuri accesibile. Secretariatul salută, de asemenea, eforturile Guvernului din ultimele luni de a-și diversifica aprovizionarea cu energie și de a reforma administrarea pieței energetice. Reformele ulterioare în conformitate cu normele Comunității Energetice și integrarea în sistemul și piețele europene trebuie să rămână o prioritate și în viitor”, se arată în comunicat.

Amintim că, săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat că SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES (Centrala de la Cuciurgan) pentru luna decembrie. SA „Moldovagaz” va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. Cât despre cantitatea de energie electrică procurată de la MGRES, pentru decembrie, aceasta va constitui aproximativ 204 mii MW, la un preț de 73 de dolari.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: