Apartament de 50 de metri pătrați cumpărat cu 12 mii de lei și două mașini de 15 000€. Cine este viitorul șef adjunct al CNA
Full Article 2 minutes read

Apartament de 50 de metri pătrați cumpărat cu 12 mii de lei și două mașini de 15 000€. Cine este viitorul șef adjunct al CNA

Candidatura lui Alexandr Pînzari va fi propusă în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). Raportul pentru un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost aprobat la ședința din 27 iulie a Comisiei juridice, numiri și imunități.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016 și, în prezent, ocupă funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Alexandr Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului și, anterior, a activat la Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este asistat de doi adjuncți, care sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea directorului, pe perioada mandatului acestuia.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru a lui Pînzari, în anul 2022 a ridicat un salariu de 344 583 lei, adică 28 715 lei lunar.

Alexandr Pînzari a indicat și indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani – 146 873 lei, adică 12 234 lei lunar. Totodată, Pînzari a primit alocație pentru copii din partea Agenția Județeană de Plăți România circa 11 664 RON (aproximativ 46 840 lei).

Viitorul director adjunct al Centrului Național Anticorupție deține o casă de locuit de 70 de metri pătrați, în valoare de 116 264 lei și un apartament de 51 mtri pătrați, care costă 12 116 lei.

De asemenea, soția lui Pînzari deține două automobile: Volkswagen Jetta din 2019 și Toyota Auris din 2015, care au fost cumpărate în 2020 cu 200 000 lei și 100 000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: