CNA are șef nou. Alexandr Pînzari promite să oprească finanțările ilegale din partea lui Șor: „Vom stârpi această cutumă neagră”
Full Article 2 minutes read

CNA are șef nou. Alexandr Pînzari promite să oprească finanțările ilegale din partea lui Șor: „Vom stârpi această cutumă neagră”

Directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Alexandr Pînzari, a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului, pe 26 octombrie. Se întâmplă în aceeași zi în care parlamentarii au aprobat demisia din funcție a ex-șefului CNA Iulian Rusu. Pînzari spune că își propune să consolideze eforturile în combaterea corupției în domeniile cheie, să suplinească efectivul CNA, să elimine lacunele din legislație și să pună capăt finanțărilor ilegale de către Șor.

„Îmi propun să consolidez echipa pentru a îndrepta eforturile la combaterea flagelului corupțional în instituțiile unde cetățeanul zi de zi se confruntă cu ele. Este sistemul de justiție, medical și învățământ. Vom suplini funcțiilor vacante și voi veni în fața dvs. cu mai multe modificări legislative unde constatăm unele lacune”, a declarat Pînzari.

Întrebat dacă CNA dispune de capacitatea și instrumentele necesare pentru a lupta cu finanțările ilegale din partea grupului criminal organizat condus de fugarul Ilan Șor, în contextul descinderilor de astăzi,  Alexandr Pînzari a dat asigurări că CNA are și capacitatea, și instrumentele legale necesare.

„Vă asigur că vom stârpi această cutumă neagră. (…) Cei care încalcă legea vor fi trași la răspundere conform celor mai riguroase legi” – a conchis Pînzari.

Alexandr Pînzari a fost numit în funcție cu votul a 62 de parlamentari, pentru un mandat de cinci ani.

De menționat că Parlamentul a luat act de cererea de demisie din funcția de director al Centrului Național Anticorupție depusă de Iulian Rusu, pe 26 octombrie. Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

***

Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție în august 2023.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Anterior el a ocupat funcția de șef al Direcției generale teritoriale „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Alexandr Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului. Anterior el a mai activat la Ministerul Afacerilor Interne.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: