Aprobat de guvern: Șoferii care participă la curse ilegale riscă amenzi sau pedeapsă cu închisoare
Full Article 1 minutes read

Aprobat de guvern: Șoferii care participă la curse ilegale riscă amenzi sau pedeapsă cu închisoare

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru completarea Codului Penal, astfel încât șoferii care participă la curse ilegale să fie sancționați.

Potrivit prevederilor, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu amendă în mărime de la 1350 la 1500 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Precizăm că recent, oamenii legii au sancționat 3700 de șoferi din întreaga țară pentru încălcarea regulamentului de circulație rutieră. Mai mult de jumătate dintre aceștia au fost sancționați pentru depășirea vitezei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: