„Asta nu va asigura pacea pe malurile Nistrului”. Tiraspolul, despre „militarizarea” Moldovei 
Full Article 2 minutes read

„Asta nu va asigura pacea pe malurile Nistrului”. Tiraspolul, despre „militarizarea” Moldovei 

„Militarizarea Moldovei nu va contribui la asigurarea păcii pe ambele maluri ale Nistrului”. O declarație în acest sens a fost făcută de așa numitul legislativ al regiunii transnistrene, care pe 29 iunie a cerut conducerii malului drept să refuze furnizarea de arme.

În declarația sa, „legislativul” a menționat că poziția autorităților din regiune este neschimbată – „menținerea modalităților de negociere în procesul de reglementare a relațiilor cu Republica Moldova, bazate pe opinia și voința poporului”.

Așa numitele autoritățile ale regiunii mai spun că aprovizionarea cu armament a Moldovei ar putea încurca dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Facem apel la conducerea Moldovei să abandoneze orice plan de militarizare a statului lor. Credeam că implementarea lor nu contribuie la construirea încrederii din partea Transnistriei și nu va contribui la asigurarea păcii și stabilității pe malurile Nistrului”, se arată în declarație.

Anterior, liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a declarat că Occidentul vrea să aprovizioneze Moldova cu arme pentru a provoca un „război” între cele două maluri ale Nistrului. „Sunt, desigur, niște șoimi care beneficiază de atragerea Moldovei într-un război cu Transnistria. Dar ei văd că Moldova, ca să spunem mai blând, nu este pregătită pentru asta. Pregătire slabă, forțe armate slabe. Și atunci a început procesul de militarizare. Și prin Transnistria îi poți trage pe alții în teatrul de ostilități, inclusiv țările NATO. Acest lucru este inacceptabil”, a spus Krasnoselski.

Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție ca urmare a declarațiilor liderului nerecunoscut al regiunii transnistrene. Reprezentanții Chișinăului au spus că afirmațiile lui Vadim Krasnoselski sunt „neîntemeiate” și nu au un „caracter probator”.

„Enunțăm caracterul neîntemeiat și lipsa caracterului probator al acestora. Plus, autoritățile de la Chișinău în repetate rânduri au precizat că procesul de reglementare transnistreană se va promova exclusiv pe cale pașnică și prin intermediul negocierilor, cu atingerea unei soluții atotcuprinzătoare și durabile care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în limitele hotarelor internațional recunoscute ale țării”, a spus reprezentanții Biroului pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: