„Au fost semnalizate abuzuri din partea organelor de control”. Maia Sandu, după ședința cu Asociația Investitorilor Străini
Full Article 1 minutes read

„Au fost semnalizate abuzuri din partea organelor de control”. Maia Sandu, după ședința cu Asociația Investitorilor Străini

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o ședință online cu Asociația Investitorilor Străini. Discuția s-a axat pe problemele cu care se confruntă în prezent oamenii de afaceri din Moldova.

„O preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției. Au fost semnalizate și abuzuri din partea organelor de control, inclusiv cel fiscal. Deseori aceste controale sunt excesive și lipsite de bază legală”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, în timpul discuției au fost abordate și „inițiativele parlamentare populiste, precum unele modificări ale politicii bugetar-fiscale, care încalcă principiul concurenței libere și împiedică dezvoltarea antreprenoriatului”.

„Am vorbit despre limitările și restricțiile impuse de situația pandemică, mediul de afaceri fiind deschis pentru identificarea unor soluții potrivite în vederea depășirii cât mai rapide a pandemiei, inclusiv prin imunizarea angajaților”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a convenit cu Asociația Investitorilor Străini să continue dialogul și să lucreze împreună pentru elaborarea unui plan de recuperare economică post-COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: