Au trimis un colet cu droguri, iar când au mers la vamă să îl ridice s-au pomenit cu cătușe. Printre suspecți, un minor
Full Article 2 minutes read

Au trimis un colet cu droguri, iar când au mers la vamă să îl ridice s-au pomenit cu cătușe. Printre suspecți, un minor

Un bărbat în vârstă de 24 de ani și un minor în vârstă de 17 ani, ambii cetățeni ai Ucrainei, au fost reținuți de oamenii legii într-un dosar de contrabandă cu droguri de peste 20 de milioane de lei. Serviciul Vamal precizează că cei doi tineri ar fi fost implicați în cazul transmiterii a 23 de kg de pastile prin intermediul unui colet neînsoțit, ridicat recent de vameși în punctul de trecere a frontierei Costești.

Potrivit sursei citate, tânărul de 24 de ani, care ar fi și expeditorul din Cairo și complicele acestuia, un minor în vârstă de 17 ani, ambii cetățeni ai Ucrainei, au fost reținuți în momentul în care s-au prezentat pentru a ridica transmisiunile neînsoțite.

În prezent, unul dintre cei doi bănuiți este reținut pentru 72 de ore, iar al doilea este plasat într-un centru de plasament. Conform expertizei tehnico-științifice, cele peste 23 kg de pastile conțin substanță – efedrină, precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină. Valoarea drogului fabricat din cantitatea pastilelor depistate se estimează la peste 20 milioane lei.

Amintim că vameșii din postului vamal Costești au depistat 23,1 kg de pastile ascunse într-un colet, transportat de un microbuz care efectua curse regulate Moldova-Cehia. Cazul a fost înregistrat pe 3 ianuarie 2024. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: