Un tânăr din Briceni și-a cumpărat un buletin românesc fals ca să poată lucra în UE, dar a fost prins la vamă
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Briceni și-a cumpărat un buletin românesc fals ca să poată lucra în UE, dar a fost prins la vamă

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, originar din Briceni, și-a cumpărat un buletin românesc falsificat, pentru a se putea angaja la muncă în Uniunea Europeană. Bărbatul a fost prins, însă, la vamă, iar actul fals a fost ridicat pentru cercetări. Incidentul a avut loc în seara zilei de 29 decembrie, la punctul de trecere a frontierei Costești.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, tânărul, care era pasager într-o mașină de ocazie, a încercat să intre în țară în jurul orei 16:00, pe 29 decembrie. El a ales să se legitimeze în baza pașaportului moldovenesc valabil, dar în discuție cu acesta și acționării conform analizei de risc tactice, sursa citată precizează că polițiștii de frontieră au decis să extindă verificările asupra acestuia.

Ca urmare, a fost descoperită o carte de identitate românească, având aplicată fotografia și înscrise datele de identificare ale persoanei verificate. Documentul a fost trecut în linia a II-a de control, unde polițiștii de frontieră au stabilit că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, cu suspiciuni rezonabile de falsificare totală.

„La audieri, conaționalul originar din raionul Briceni a declarat că își cumpărase buletinul românesc în Cehia, contra sumei de 300 de euro. Și-a justificat fapta prin dorința de a se angaja mai ușor la un post de muncă”, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, documentul a fost ridicat. „Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun”, mai precizează sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: