Autoarea atacului terorist de la Istanbul, din 2022, condamnată la 1 794 de ani de închisoare
Full Article 1 minutes read

Autoarea atacului terorist de la Istanbul, din 2022, condamnată la 1 794 de ani de închisoare

Cetățeanca Siriei, Ahlam Albashir, autoarea exploziei din 2022, în orașul Istanbul, Turcia, a fost condamnată la 1 794 ani de închisoare. Femeia a fost găsită vinovată de „violarea unității și integrității statului” și „crimă cu premeditare”. Sentința a fost pronunțată pe 26 aprilie de un tribunal din Istanbul, relatează The Insider.

Precizăm că, pe 13 noiembrie 2023, pe o stradă din Istanbul a avut loc o explozie în urma detonării unei bombe. Șase persoane au fost ucise în urma deflagrației, iar aproximativ 100 – rănite. Potrivit anchetei, bomba a fost lăsată pe stradă de sirianca Ahlam Albashir, născută în 1999.

Albashir însăși a recunoscut în cadrul primului interogatoriu că nu a acționat singură. Ea a declarat că mai multe persoane o urmăreau și că de la acestea a primit ordinul privind explozia. Inculpata a declarat că era afiliată la Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care este interzis în Turcia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: