O plajă din apropierea Istanbulului, închisă. Au fost găsite 28 de obuze de artilerie neexplodate
Full Article 2 minutes read

O plajă din apropierea Istanbulului, închisă. Au fost găsite 28 de obuze de artilerie neexplodate

Plaja Sofular de pe coasta Mării Negre din zona turistică Sile, care se află în vecinătatea Istanbulului, a fost temporar închisă pentru turiști. Se întâmplă după ce acolo au fost găsite aproape trei duzine de obuze de artilerie neexplodate, informează presa regională.

Pe 30 iulie, autoritățile de la Istanbul au fost informate că pe plajă au fost găsite obiecte explozive de origine necunoscută. S-a decis ca plaja să fie închisă temporar, întrucât timpul nu a permis scafandrilor să verifice cu atenție coasta.

Până în această dimineață, au fost găsite circa 28 de obuze de artilerie neexplodate, dintre care opt au ajuns deja la suprafață. Obuzele se aflau la o adâncime de un metru și jumătate și la o distanță de 10 metri de țărm.

O unitate marina turcă a preluat obiectele confiscate și a confirmat că erau într-adevăr obuze de artilerie. Se plănifică ca acestea să se neutralizeze pe 2 august.

Originea obuzelor de pe coasta stațiunii de lângă Istanbul nu a fost încă stabilită.

Amintim că de invazia Rusiei în Ucraina, valurile au adus mine maritime în mod repetat pe coasta României și a Bulgariei.

O plajă din apropierea Istanbulului, închisă. Au fost găsite 28 de obuze de artilerie neexplodate

ahaber.com.tr


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: