Baruri, cluburi de fitness și saloane de masaj închise. Germania a intrat în carantină strictă
Full Article 2 minutes read

Baruri, cluburi de fitness și saloane de masaj închise. Germania a intrat în carantină strictă

Din 2 noiembrie, în Germania s-au închis restaurantele, barurile, cinematografele și centrele de divertisment. De asemenea, este restricționată activitatea magazinelor în legătură cu pandemia de coronavirus. O dispoziție în acest sens a fost semnată de cancelarul Germaniei, Angela Merkel și publicată pe site-ul guvernului de la Berlin.

Regimul de carantină se va încheia cel mai devreme la sfârșitul toamnei. Angela Merkel a menționat că măsurile sunt dure, însă necesare, pentru evitarea unui colaps al sistemului de sănătate. Potrivit acesteia, situația din țară „este foarte serioasă”.

În locurile publice, cetățenilor germani le este interzis să se adune în grupuri mai mari de 10 persoane. De asemenea, sunt interzise petrecerile. Printre localurile care au fost închise se numără restaurante, baruri, fast food-uri (în afară de livrare), teatre, cinematografe, parcuri de distracția, iarmaroace, bordeluri.

De asemenea, până în decembrie vor fi închise cluburile de fitness, bazinele, studiourile de masaj, precum și cabinetele cosmetologice, dar și saloanele de tatuaj. Hotelurilor le este interzis să primească turiști, iar de serviciile acestora pot benefica doar persoanele în călătorii de afaceri.

Își vor continua activitatea, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, școlile, grădinițele, magazinele și clinicile medicale.

De la începutul pandemiei, în Germania au fost depistate peste 544 de mii de infectări cu COVID-19. Peste 10,6 mii de persoane au murit.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: