Biden a promulgat legea privind ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. SUA va trimite echipament militar în „câteva ore”
Full Article 2 minutes read

Biden a promulgat legea privind ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. SUA va trimite echipament militar în „câteva ore”

Președintele american Joe Biden a promulgat miercuri, 24 aprilie, legea privind securitatea națională care prevede alocarea unui nou pachet de asistență militară Ucrainei, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Liderul de la Casa Albă a precizat că Washingtonul va trimite echipament militar Kievului în „câteva ore”, scrie publicația „Meduza”.

„Este o zi bună pentru America, este o zi bună pentru europeni, este o zi bună pentru lume – și asta contează”, a declarat Joe Biden.

Președintele american susține că promulgarea legii va duce la îmbunătățirea securității nu doar în SUA, dar și în întreaga lume. Livrările de armament vor începe „în câteva ore”, a precizat Biden.

„Vom începe să trimitem muniție pentru sisteme de apărare aeriană, echipamente pentru artilerie, pentru sisteme de rachete, pentru echipamente armate în Ucraina”, a spus liderul de la Casa Albă.

Senatul SUA a adoptat, marți, 23 aprilie, un uriaș pachet de asistență militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres. Planul de ajutor de 95 de miliarde de dolari include fonduri și pentru Israel și Taiwan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: