Black Friday în Moldova – vânzare grandioasă cu reduceri fantastice
Full Article 6 minutes read

Black Friday în Moldova – vânzare grandioasă cu reduceri fantastice

Până la Black Friday în Moldova a rămas foarte puțin timp. Locuitorii țării noastre s-au alăturat la prăbușirea globală a prețurilor. În această zi este posibil de achiziționat tehnică modernă, îmbrăcăminte de brand cu reducere de până la 90%, din acest motiv amatorii de shopping plănuiesc cumpărăturile și numără orele până la startul târgului.

Unii chiar își iau zile libere pentru a nu rata shoppingul. Datorită internet magazinului ROZETKA puteți să vă alăturați acestui megasale mondial fără a părăsi propria casă. Tot de ce este nevoie – un dispozitiv cu acces la internet.

Ce este Black Friday

În Moldova cultura vânzărilor în masă a venit din SUA. Pe continentul american, în vinerea de după Ziua Recunoștinței începe perioada reducerilor de Crăciun. În prima zi a târgului sunt cele mai avantajoase promoții, reducerile ajung până la 90%. În această zi americanii, de multe ori, cumpără cadouri. De Black Friday orice produs poate fi cumpărat cu mult mai ieftin, decât în zilele înainte de Crăciun.

Obiceiul de a organiza târgul a apărut în secolul XIX pe Coasta de Est a SUA. Perioada de reduceri începe în ultima zi de vineri a lunii noiembrie. Mulți amatori ai shoppingului, cu excepția lucrătorilor din sfera vânzării, își iau zi liberă pentru a nu rata cel mai grandios târg cu reduceri. În prezent acest eveniment este transferat în format online. Locuitorii Moldovei nu sunt nevoiți să meargă la magazin, este posibil de participat la Black Friday 2021 prin intermediul internetului. 

Black Friday în Moldova - vânzare grandioasă cu reduceri fantastice

De unde a apărut denumirea

Termenul Black Friday a fost anunțat pentru prima dată pe data de 24 septembrie, anul 1869. Însă în acea perioadă îmbinarea respectivă de cuvinte avea cu totul alt sens. În acea zi SUA a trăit un eveniment istoric nu prea plăcut – s-au prăbușit prețurile la aur. Țara a ieșit din criză în decurs de câțiva ani. 

Probabil nu s-ar mai fi amintit despre ”Black Friday”, dacă nu ar fi fost ambuteiajul grandios din Philadelphia în anul 1966. Locuitorii statului se grăbeau la magazine pentru a profita de reducerile de Crăciun. Pe drumuri s-au creat ambuteiaje incredibile. În același timp în magazine erau rânduri uriașe. Polițiștii statului au numit această zi Black Friday. În curând acest termen a fost preluat de către magazinele țării. Apoi a primit o popularitate mare în lumea întreagă. Astfel a apărut Black Friday în Chișinău și în întreaga Moldovă. 

Există încă o versiune a provenienței denumirii. În limba engleză există idioma ”in the black”. Aceasta semnifică faptul că proprietarii magazinelor lucrează în plus.

Când este Black Friday în Moldova?

În acest an târgul grandios va avea loc pe data de 26 noiembrie. Pentru comoditatea utilizatorilor site-ului ROZETKA.MD a fost creat o secțiune aparte cu propuneri speciale. Aici sunt adunate toate produsele promoționale.

Black Friday în Moldova - vânzare grandioasă cu reduceri fantastice

Ce se poate de cumpărat de Black Friday

ROZETKA se pregătește minuțios de acest eveniment. Reducerile se vor răspândi practic asupra tuturor produselor internet magazinului:

  • Computere și componente pentru acestea – veți putea cumpăra cu reducere monitoare, console de joacă, toate accesoriile posibile. Black Friday reprezintă o posibilitate minunată pentru a reînnoi unitatea de sistem sau pentru a instala un software licențiat la PC.
  • Laptopuri – sunt prezentate laptopuri ultra subțiri pentru lucru și pentru jocuri. La târg vor participa dispozitive de la asemenea branduri mondiale ca Apple și HP, Asus și Acer, Dell și Lenovo.
  • Smartphone-uri – profitați de șansa de a deveni posesorul unui model de top de iPhone, Xiaomi sau Samsung. În promoții vor participa cele mai noi modele cu ecrane fără rame și camere performante.
  • Televizoare – Black Friday oferă posibilități extraordinare celor ce visează la un nou panou cu plasmă și cu rezoluție 4K și funcția Smart-TV. În lista propunerilor speciale au nimerit televizoarele LG, Philips, Samsung, Toshiba, Xiaomi.
  • Electronică – bucurați-vă pe voi înșivă cu niște căști noi sau un aparat foto la doar jumătate de preț. De asemenea, în secțiunea respectivă este prezentată tehnică audio, diverse cabluri și adaptori. 
  • Tehnică de uz casnic – nu amânați achizițiile scumpe, Black Friday în Moldova realizează visul dumneavoastră la un frigider cu două compartimente sau la un multifierbător multifuncțional. Reducerile vor fi valabile pentru aspiratoare, fiare de călcat, blendere, aparate de cafea, filtre și multe altele. Reducerea va avea loc nu doar în format online. Puteți aprecia funcționalitatea dispozitivelor de uz casnic în magazinele Rozetka din Chișinău. 
  • Produse pentru casă – o secțiune foarte extinsă în care se va găsi mobilă pentru casă, produse textile, veselă, soluții pentru curățenie.
  • Îmbrăcăminte și încălțăminte – bucurați-vă pe voi înșivă cu ceva nou la prețuri ridicole. Acum este timpul potrivit pentru a cumpăra o scurtă de iarnă și încălțăminte călduroasă. 
  • Frumusețe și sănătate – nicio femeie nu va refuza un nou phoen, un parfum sau produse cosmetice. Pentru bărbați sunt prezentate aparate de ras electrice și parfumuri de elită. 
  • Produse pentru copii – este timpul de scris scrisori lui Moș Crăciun pentru a vă pregăti de Anul Nou. Gândiți-vă de pe acum ce vor copii să găsească sub brad, pentru a cumpăra cele mai bune jucării la cele mai avantajoase prețuri. De asemenea, în această secțiune sunt accesibile seturi pentru creație și scutece. 

Alte secțiuni ale internet magazinului ROZETKA cu propuneri speciale:

  • sport și hobby;
  • instrumente și produse auto;
  • vilă, livadă și grădină;
  • produse de cancelarie și cărți;
  • produse pentru business.

Black Friday în Moldova - vânzare grandioasă cu reduceri fantastice

Câteva sfaturi pentru un shopping reușit

Pentru a profita de avantajele reducerilor și pentru a achiziționa avantajos produse pe ROZETKA este nevoie:

  • să creați minuțios lista de cumpărături, aceasta vă va feri de cheltuieli în plus;
  • să faceți cunoștință cu lista de propuneri promoționale;
  • să treceți la secțiunea necesară a site-ului;
  • să reduceți lista de produse utilizând filtrul din partea stângă a site-ului;
  • să adăugați produsele necesare în coș;
  • să vă abonați.

Realizați-vă visurile de Black Friday în Moldova împreună cu magazinul ROZETKA!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: