Bucha, orașul devastat de armata rusă la început războiului, va găzdui un concert. Cine va reprezenta Moldova?
Full Article 1 minutes read

Bucha, orașul devastat de armata rusă la început războiului, va găzdui un concert. Cine va reprezenta Moldova?

Soprana moldoveană, Anastasia Leno, va participa la Concertul Requiem, care este dedicat soldaților din Ucraina. Evenimentul va avea loc în orașul-martir Bucea, în luna iulie.

Anunțul despre participarea Anastasiei Leno în cadrul concertului a fost făcut, pe 23 iunie, de către ambasada Ucrainei la Chișinău.

„Soprana Anastasia Leno va reprezenta Republica Moldova la Concertul Requiem dedicat luptătorilor din Ucraina, care va avea loc la Bucha, la 1 iulie 2023”, se arată în nota informativă a instituției.

***

Precizăm că orașul Bucea este una din localitățile cel mai grav afectate de agresiunea rusă. Imaginile și materialele video despre «masacrul civililor din Bucea» de către militarii ruși, distribuite de către Kiev, au făcut înconjurul lumii duminică. În Rusia, toate acestea au fost numite o minciună și înscenare și au cerut convocarea ședinței Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu «provocarea flagrantă a radicalilor ucraineni la Bucea». Și Ucraina a cerut convocarea ședinței Consiliului de Securitate al ONU.

Liderii mondiali au condamnat deja Rusia pentru «atrocitățile de la Bucea» și au promis că vor înăspri și mai mult sancțiunile împotriva Rusiei și că vor intensifica asistența militară pentru Ucraina. Președintele Zelenski a numit cele întâmplate la Bucea un genocid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: