Cântă pentru a-și ajuta țara. Un băiat de doar 9 ani din Ucraina a reușit să adune, timp de un an, peste 60 mii euro
Full Article 1 minutes read

Cântă pentru a-și ajuta țara. Un băiat de doar 9 ani din Ucraina a reușit să adune, timp de un an, peste 60 mii euro

Un băiat de 9 ani din regiunea ucraineană Lvov a reușit să adune, timp de un an, din concertele organizate împreună cu tatăl său, peste 2,5 milioane hrivne (circa 61 mii euro), pentru forțele armate ale Ucrainei, scrie Hromadske. Potrivit sursei, din fondurile adunate de tânărul muzician, Iurii Napora, au fost deja procurate, inclusiv, muniție și piese de schimb.

Conform sursei citate, băiatul este membru al Corului Național Academic de Bărbați din Lvov „Dudaryk”. Împreună cu tatăl său, care îl însoțește, Iurii călătorește prin regiunea Lvov și strânge fonduri pentru a ajuta Forțele Armate ale Ucrainei.

„În timpul liber de la școală și alte activități, el cântă de dragul victoriei. Aproape toate cântecele au o temă militară”, spune consiliul orășenesc.

Din banii adunați au putut fi achiziționate, în special, quadrocoptere, camere termice, muniție și piese de schimb. Pe 9 iulie, tânărul artist a vizitat localitatea Sambir, regiunea Lvov, unde a strâns peste 26.000 de hrivne. Fondurile, anunță sursa citată, vor fi folosite pentru achiziționarea unei camere termice pentru Brigada 82 de asalt aerian militar Yuri Godomsky.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: