Cât costă gazul? Autoritățile încă nu au decis cu ce preț cumpără Moldovagaz gazul de la Energocom
Full Article 2 minutes read

Cât costă gazul? Autoritățile încă nu au decis cu ce preț cumpără Moldovagaz gazul de la Energocom

Începând cu 5 decembrieS. A. Energocom furnizează gaz consumatorilor de pe malul drept al Moldovei fără ca să fie stabilit prețul final al acestuia. Informațiile au fost confirmate pentru NM, de către directorul instituției, Victor Bînzari.

Potrivit lui Bînzari, în următoarele zile Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova ar trebui să aprobe mecanismul de calcul a prețului, conform căruia Moldovagaz va achita Energocomului pentru gazul furnizat.

Directorul Energocom informează că a depus guvernului toate documentele necesare și a oferit opțiuni de preț, însă decizia finală revine autorităților.

Astfel, Victori Bînzari a confirmat pentru NM că Energocom aprovizionează Moldovagaz cu combustibil, în lipsa unui mecanism de tarifare pentru acesta.

Contactat de NM, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat cele spune de Bînzari.

„Dacă ei spun așa, înseamnă că așa este”, a declarat Ceban.

Amintim că Andrei Spînu a anunțat că SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES (Centrală de la Cuciurgan) pentru luna decembrie. SA „Moldovagaz” va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi malului stâng, inclusiv MGRES (Centrală de la Cuciurgan). Cât despre cantitatea de energie electrică procurată de la MGRES, pentru decembrie, aceasta va constitui aproximativ 204 mii MW, la un preț de 73 de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: