Câte rachete au lovit Ucraina de la începutul războiului? Anunțul lui Vladimir Zelenski
Full Article 2 minutes read

Câte rachete au lovit Ucraina de la începutul războiului? Anunțul lui Vladimir Zelenski

În ultimele două săptămâni, Rusia a lansat zeci de rachete şi drone fără pilot asupra reţelei ucrainene de producţie a energiei electrice, cauzând daune majore şi întreruperi de curent. Despre aceasta a anunțat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un mesaj video filmat în întuneric ieri, 27 octombrie. 

Pe fundalul unei încetiniri a contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în Herson, Moscova intensifică loviturile de artilerie și atacurile cu drone.

„Au lansat peste 30 de drone în două zile. Apărătorii cerului nostru nu au permis „vulturilor” inamicului să pătrundă adânc în țară și au doborât 23 Shaheda (drone de fabricație iraniană). Mai mult, o racheta ghidată X-59, două elicoptere de luptă Ka-52 și o aeronavă de atac Su-25 au fost transformate în fier uzat. În total, în această perioadă, Rusia a lansat 4.500 de lovituri cu rachete și a efectuat peste 8.000 de raiduri aeriene. Dar ne luptăm, vom doborâ mai mult”, a declarat Vladimir Zelenski. 

Cu toate acestea, dronele au reușit să provoace daune grave aprovizionării cu energie a țării cu doar câteva săptămâni înainte de iarnă.

Pe lângă ajutorul aliaților, Ucraina își achiziționează și singură echipamentele necesare din banii donatorilor.

Anterior, Kiev a primit o mașină de deminare Armtrac 400 de fabricație britanică, care a început deja lucrările pe teritoriul localităților eliberate din regiunea Harkov


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: