VIDEO Atac cu rachete asupra Dnepr din Ucraina: cel puțin o persoană a decedat, alte 16 sunt rănite
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atac cu rachete asupra Dnepr din Ucraina: cel puțin o persoană a decedat, alte 16 sunt rănite

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete, pe 26 mai, asupra orașului Dnepr din Ucraina. Anunțul a fost făcut de șeful administrației regiunii Dnepropetrovsk Serghei Lîsak. 

„Nenorociții rasiști au lovit unitatea medicală. Sunt victime”, a comunicat Lîsak. El a adăugat că două clădiri au luat foc. În total, incendiul a cuprins 500 de metri pătrați, scrie Hromadske.

Potrivit lui Lîsak, printre răniți sunt doi copii – băieți de 3 și 6 ani. Minorii au fost internați la spital. Starea copiilor este evaluată ca moderată. La fel, au fost internați 11 adulți, doi dintre ei sunt în stare gravă. 

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a spus la ora 11:50 că se cunoaște despre moartea unei persoane, totodată sunt 15 răniți.

Zelenski a mai spus că, la fața locului, continuă lucrările de lichidare a consecințelor bombardării, dar și operațiunea de salvare.

Procuratura Generală a Ucrainei a menționat că o rachetă a lovit clădirea unei instituții medicale și a unei clinici veterinare. Instituția a raportat despre 16 răniți și o persoană decedată. În același timp a declarat că au fost avariate case și clădiri supraetajate, dar și automobile.

Rusia nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: