Ceban plănuiește dezvoltarea unui nou cartier în capitală. Unde ar putea fi amplasat
Full Article 2 minutes read

Ceban plănuiește dezvoltarea unui nou cartier în capitală. Unde ar putea fi amplasat

În viitor, în municipiului Chișinău ar putea apărea un nou cartier. Potrivit primarului general, Ion Ceban, construcția va fi amplsată pe strada Mesager din sectorul Buiucani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Totodată, edilul a anunțat că în 2020 această stradă, precum și Albișoara, urmează a fi reparate în regim prioritar. 

„Avem prioritate pentru Albișoara inclusiv, Mesager. Reparațiile și construcția unui tronson de drum nou pentru a defluidiza traficul pe Ștefan cel Mare pe o parte, pe de altă parte, pentru a valorifica zona de la Mihai Viteazul spre Calea Ieșilor, zonă care nu a fost nici într-un fel valorificată. Ne gândim ca pe o porțiune aferentă să începem dezvoltarea unui cartier nou în viitor. Mesagerul va deveni prioritate și acum vedem care instrument financiar am putea să utilizăm. Albișoara urmează să fie negociată, deja avem stabilite datele când vom avea aceste discuții cu partenerii internaționali financiari”.

În ceea ce privește anul viitor, primarul Ion Ceban a menționat că urmează a fi reparate câteva străzi din centrul orașului.

Avem strada 31 August, Tighina, dacă o să ne rămână ceva bani, ținând cont că trebuie să reproiectăm ceva în contextul unor străzi care s-au făcut prost și nu avem luate în calcul rețelele”, a conchis Ceban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: