Ceban susține că mame și copii nu pot ieși din vama Palanca. MAI îl acuză de fake news
Full Article 2 minutes read

Ceban susține că mame și copii nu pot ieși din vama Palanca. MAI îl acuză de fake news

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) îl acuză pe primarul Chișinăului Ion Ceban că ar răspândi informații false. Reacția vine după ce edilul a scris pe Facebook că „mame și copii din Palanca nu au voie să vină la Chișinău”.

Ce a scris Ion Ceban?

Pe 15 martie, în jurul orei 21:00, primarul Ion Ceban a scris pe pagina sa Facebook că oamenii ajunși la Palanca nu ar fi lăsați să iasă din vamă.

Mame și copii în Punctul Vamal Palanca nu au voie să vină în Chișinău. Deși avem sute de solicitări pentru a prelua oameni spre Chișinău ca apoi să meargă în alte țări, ei nu au voie să iasă din gara improvizată de la vamă. Autobuzele trimise la solicitare se întorc goale înapoi la Chișinău. E noapte și frig, iar condițiile sunt de corturi. Foto de la fața locului. Nu am cuvinte!”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Postarea a adunat timp de două ore 150 de comentarii.

Reacția MAI

Ministerul de Interne a venit cu o reacție tot pe Facebook. Reprezentanții instituției susțin că Primăria Chișinău a trimis la Palanca 3 autocare, fără să coordoneze acțiunea. Astfel, persoanele care așteptau au fost transportate în România cu autocarele puse la dispoziție de autoritățile țării respective.

„Astăzi, la ora 19:30, la punctul de trecere al frontierei Palancă, au sosit 3 autocare de la primăria mun. Chișinău – activitate necoordonată cu ANTA și IGSU. În gara provizorie se aflau 60 persoane, care au fost transportate cu autocarele puse la dipoziție de guvernul României spre Huși”, a precizat MAI.

Potrivit instituției, la ora 21:00 în gară au venit alți 6 refugiați, care urmează să fie transportați de autocarele puse la dispoziție de ANTA spre Chișinău.

„Menționăm că gara provizorie din Palanca este dotată cu încălzitoare și corturi, unde persoanele pot servi băuturi calde. Ministerul Afacerilor Interne reiterează îndemnul de a vă informa din surse sigure”, se mai arată în declarație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: