Cel mai mare avion din lume – reconstruit de ucraineni într-o locație secretă. Fusese distrus în februarie de ruși
Full Article 1 minutes read

Cel mai mare avion din lume – reconstruit de ucraineni într-o locație secretă. Fusese distrus în februarie de ruși

Întreprinderea ucraineană de stat „Antonov” construiește un al doilea avion An-225 Mriya, după ce primul a fost distrus de ruși, în februarie 2022. Șeful întreprinderii a anunțat că noul Mriya este gata în proporție de 30%. 

Conducerea întreprinderii Evghenii Gavrilov a spus că lucrările noului avion se desfășoară „într-un loc secret”.

„La cel de-al doilea An-225 Mriya vor fi adăugate părți ale aeronavei bombardate și noi piese”, a precizat Gavrilov, potrivit epravda.com.

Pe lângă aceasta, aeroportul Leipzig/Halle (Germania) va contribui la strângerea de fonduri pentru construcția avionului. Pe teritoriul aeroportului vor fi vândute suvenire ale avionului Mriya.

Mriya a zburat constant la Leipzig înainte de începerea războiului. Încă în ianuarie, întreprinderea „Antonov” a primit oferta de a-și evacua aeronavele la Leipzig.

Nava amiral a aviației ucrainene a fost distrusă pe 27 februarie 2022, în urma bombardamentelor de la Kiev. An-225 Mriya a fost un avion de transport militar strategic de mare gabarit, care a fost proiectat și construit de Antonov. Este considerat cel mai mare avion din lume, ținând cont de performanțele sale deosebite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: