Chișinăul va procura 60 de troleibuze moderne. De când vor circula pe străzile capitalei
Full Article 2 minutes read

Chișinăul va procura 60 de troleibuze moderne. De când vor circula pe străzile capitalei

Direcția Generală Transport a municipiului Chișinău anunță că Primăria va achiziționa alte 60 de troleibuze cu parcurs, 41 de unități fiind articulate. În acest sens, din bugetul municipal au fost acordate 35 de milioane de lei. Sursa citată precizează că noile troleibuze vor substitui unitățile de transport depășite tehnic, care reprezintă 25 la sută din efectivul auto al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC).

Conform sursei citate, troleibuzele urmează a fi procurate din Letonia, Elveția și Austria. Direcția Transport anunță că acestea sunt „net superioare celor din dotarea RTEC”, fiind moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă și consum de energie redus. Conform estimărilor, noile troleibuze pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

Direcția Transport a municipiului Chișinău anunță că procedurile de achiziție au fost deja inițiate, astfel încât primele troleibuze ar urma să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie curent, iar următoarele vor fi livrate etapizat, în primul trimestru al anului 2023.

În ultimii doi ani, parcurile din gestiunea RTEC au fost suplinite cu 82 de troleibuze noi, în valoare de 226,8 milioane lei. O parte dintre acestea au fost asamblate în Atelierul de reparații al RTEC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: