Circa jumătate din orașele mari ele Chinei se scufundă. Sute de milioane de oameni sunt expuși riscului inundațiilor
Full Article 50 second read

Circa jumătate din orașele mari ele Chinei se scufundă. Sute de milioane de oameni sunt expuși riscului inundațiilor

Aproape jumătate din marile orașe din China sunt amenințate de inundații. Solul de sub ele se scufundă cu mai mult de 3 mm pe an, ceea ce este cauzat nu numai de scăderea nivelului apei freatice, ci și de greutatea clădirilor care se află pe el. Acest lucru a fost descoperit de o echipă de cercetători pe baza datelor din satelit, transmite The Insider.

Cercetători, sub conducerea lui Ao Zurui de la South China Normal University, sunt de părere că o cedare chiar și a unei mici porțiuni de teren ar putea reprezenta o amenințare semnificativă pentru viața urbană din China.

Cercetătorii preconizează că, în următorul secol, aproape un sfert din terenurile de coastă s-ar putea scufunda sub nivelul mării. Acest lucru ar putea expune circa 270 de milioane de oameni la inundații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: