CITYRAY Drive Days: premieră de neuitat și noi orizonturi pentru GEELY Moldova

Pe 21 și 22 februarie, GEELY Moldova a găzduit CITYRAY Drive Days, iar aceste zile au devenit o adevărată sărbătoare a vitezei, tehnologiei și confortului! Noul crossover CITYRAY a stârnit un mare interes în rândul oaspeților, iar Test Drive-urile au arătat că acest model chiar stabilește noi standarde în clasa sa.

 Oaspeții au apreciat foarte mult:
– Motorul puternic de 174 CP și transmisia automată dinamica este de top!

– Tehnologie inteligentă – ecran tactil de 13,2”, sistemul ADAS de ultima generatie, vizibilitate de 540°.
– Confort și atenție – interior spațios, materiale calitative, iluminare adaptivă.

Și dacă nu ați avut timp să vizitați CITYRAY Drive Days, vă așteptăm în centrul auto GEELY Moldova! Aici veți fi întotdeauna întâmpinați de manageri prietenoși, ei vă vor povesti despre gama de modele, vă vor oferi un Test Drive și vă vor ajuta să alegeți mașina ideală.GEELY Moldova este o comunitate de oameni care apreciază tehnologia, confortul și stilul. Suntem întotdeauna bucuroși să vă primim!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Bolea, despre condițiile de la Aeroportul Chișinău: „Multe din plângeri sunt comandate”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a comentat plângerile cetățenilor privind condițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce statul a preluat administrarea acestuia. Potrivit ministrului, multe dintre aceste plângeri ar fi comandate de către persoanele care au pierdut controlul asupra aeroportului. Menționăm că, în 2023, aeroportul a trecut în gestiunea statului, după ce fusese timp de 10 ani (din 2013) concesionat companiei Avia Invest, controlată de oligarhul fugar Ilan Șor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Есть вопросы” cu Nicolai Paholnițchi.

„Multe din plângeri sunt comandate, deoarece acei tovarăși care au pierdut aeroportul nu le este deloc convenabil. Anul trecut a fost venit de 345 milioane de lei venit. Anul acesta va fi venitul mai mare, deoarece sunt și restaurante și magazine de stat. Și toți banii se întorc sub formă de dezvoltare a aeroportului, nu doar se plătește cum înainte doar niște mită pentru alegători. Mobilierul este nou. Sunt condiții bune. Pe 31 o să prezentăm un proiect pentru reconstrucția terminalului, care va putea deservi până la 6 milioane de persoane. Pentru comparație, în cel mai bun an, Aeroportul Chișinău primea până la 3 milioane. Aeroportul face investiții mari, dar trebuie de făcut după proiect, pentru că e vorba despre securitate. Acesta nu este un simplu șopron la tine acasă. Ne cerem scuze către cetățeni pentru că intervin unele incomodități”, a declarat Vladimir Bolea.

***

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului pe 28 martie 2023, după ce, în 2013, a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu l-a acuzat anterior pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, de „furtul” aeroportului prin „tranzacții mincinoase”. Ca urmare a acestei scheme, statul a pierdut venituri de aproximativ 1,6 miliarde de lei pe parcursul a nouă ani, a susținut Maia Sandu.

De la Aeroport spre centrul Chișinăului – cu trenul? Autoritățile planifică construcția unei linii feroviare de €8,5 mln

Aeroportul Internațional Chișinău va fi conectat cu centrul orașului printr-o linie de cale ferată. Despre acest proiect a vorbit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Есть вопросы” cu Nicolai Paholnițchi.

„Vrem să conectăm calea ferată la aeroport și să punem în circulație trenuri care să transporte pasagerii de la aeroport în centrul Chișinăului și invers”, a declarat Bolea.

El a adăugat că din Chișinău există deja un segment feroviar în direcția Sîngera (aeroportul se află între Chișinău și Sîngera). „Am inclus deja acest proiect în planul de dezvoltare. Lucrăm acum la lansarea unei licitații pentru servicii de proiectare”, a precizat ministrul.

Potrivit ministrului, costul estimativ al proiectului este de aproximativ 8,5 milioane de euro.

În prezent, de la Aeroportul Chișinău spre centrul orașului se poate ajunge doar cu troleibuzul sau cu taxiul.

(VIDEO) Povestea lui Buffy, cățelușul din Hîncești care a supraviețuit torturii

Cățelușul Buffy a fost găsit lângă un tomberon, mutilat și în stare gravă — avea coada și toate lăbuțele tăiate. Trecuseră 11 zile de suferință până când voluntarii locali l-au descoperit și l-au dus de urgență la veterinar. Din fericire, a avut parte de ajutor medical și, între timp, și-a găsit o familie iubitoare. Dar drumul spre recuperare este lung — urmează mai multe intervenții și o perioadă dificilă de reabilitare.

Atenție: imaginile care urmează pot avea un puternic impact emoțional


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Conturile bancare ale lui Ceban ar putea fi blocate? Grosu: „Avem mecanism, sunt precedente”

Republica Moldova dispune de cadrul legal necesar pentru a îngheța conturile bancare și a bloca tranzacțiile persoanelor sancționate internațional – a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Liderul PAS a sugerat că acest mecanism ar putea fi aplicat și în cazul primarului Ion Ceban, declarat indezirabil în România și tot spațiul Schengen pentru cinci ani, pe motive de „securitate națională”.

„Noi avem mecanism – în cazul în care cetățenii noștri sau entitățile juridice din Republica Moldova ajung să fie subiect de sancțiuni a altor state, statul Republica Moldova – și noi am făcut lucrul ăsta, sunt precedente – poate analiza profilul persoanei, informația despre această persoană juridică, persoană fizică și lua decizii în acest sens. Și noi avem cazuri când persoane care au fost sancționate din UE, Canada, Marea Britaniei sau SUA, de exemplu, le-au fost înghețate toate conturile bancare în Republica Moldova, le-au fost înghețate proprietățile, fără a le permite să facă tranzacții cu proprietăți, acțiuni. Deci, noi avem instrumentul ăsta, este un instrument suplimentar, pe care noi l-am aprobat și este aplicabil”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a precizat că nu cunoaște ce a stat la baza deciziei statului român de a-l interzice pe primarul Ion Ceban pe teritoriul său în următorii cinci ani: „Nu cunosc, nu am acces la datalii sau informații clasificate ale altor state. Eu am acces numai într-o anumită limită la informațiile statului Republica Moldova”.

Amintim că primarul și liderul MAN, Ion Ceban, s-a ales cu interdicție de intrare pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, pe data de 9 iulie. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ministra de Externe de la București a declarat că decizia a fost luată din motive de „securitate națională”, după ce autoritățile române au stabilit că între primarul Ion Ceban și reprezentanți ai Kremlinului ar exista „legături complicate”. Ceban a respins public, în repetate rânduri, acuzațiile și a califica decizia drept una politică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
imagine simbol/zdg.md

Învinuirile aduse lui Plahotniuc: Procuratura Generală, detalii despre reținere și procedura de extrădare

Procuratura Generală a Republicii Moldova a confirmat oficial, pe 22 iulie, reținerea fostului lider democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, în Grecia.

Potrivit PG, Plahotniuc se afla în urmărire internațională și este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procuratura Generală anunță că a inițiat, în calitate de autoritate centrală competentă, procedurile necesare pentru pregătirea dosarului de extrădare, conform prevederilor Convenției Europene de extrădare. Dosarul urmează să fie transmis autorităților elene, care vor decide asupra extrădării în baza legislației naționale aplicabile.

***

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului. Între timp, presa din Grecia anunță că, pe lângă Țuțu și Plahotniuc, pe aeroportul din Atena a fost reținută și Elizaveta Kuznețova, deținătoarea titlului Miss Moldova 2019.

Cei trei ar fi fost opriți de autoritățile elene pe aeroportul „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce se pregăteau să părăsească țara cu destinația Dubai. Presa din Grecia mai scrie, pe surse, că Plahotniuc locuia de mai mult timp într-o vilă luxoasă în sudul Atenei. De menționat că reținerea lui Țuțu și Kuznețova nu a fost confirmat, oficial, până la această oră.

În seara zilei de 22 iulie, Ministerul Justiției a confirmat pentru NM că a inițiat procedura de extrădare al lui Plahotniuc din Grecia, după ce a fost informat oficial de către Interpol despre arestarea acestuia. Reprezentanții instituției au precizat că, în continuare, urmează transmiterea cererii de extrădare către autoritățile competente din Republica Elenă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: