CNA: Au fost reținuți trei medici-experți din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă
Full Article 50 second read

CNA: Au fost reținuți trei medici-experți din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

Trei medici-experți din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă au fost reținuți, informează Centrul Național Anticorupție. Aceștia vor fi escortați la CNA pentru audieri.

Precizăm că ofițerii CNA efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Acțiunile de urmărire penală vizează presupuse acte de corupție.

„Este vorba despre percheziţii, efectuate cu scopul de a obţine probe, în dosarele pornite de procurori şi CNA, pe marginea pretinderii şi acceptării de bani de către angajaţii CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă. Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei”, a anunțat Angela Starinschi.

Potrivit sursei citate, acţiuni similare se desfăşoară concomitent şi la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: