parlament.md

Comisiile juridice şi de politică externă de la București și Chișinău și-au exprimat susținerea pentru organizarea unei reuniuni comune a celor două parlamente

O ședință comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României a avut loc la Iași, vineri, 20 mai. La finalul ședinței a fost semnată o declarație comună. Potrivit acesteia, membrii comisiilor și-au exprimat susținerea politică pentru organizarea în perioada următoare a unei reuniuni comune a celor două parlamente de la Chișinău și București.

De asemenea, deputații consideră oportună necesitatea implementării conceptului de control comun la frontiera dintre cele două state.

În document se mai menționează determinarea instituțiilor parlamentare de la Chișinău și București de a continua conlucrarea în domeniile de interes reciproc și în vederea accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Unirea eforturilor noastre reprezintă un fundament solid pentru realizarea obiectivului strategic prioritar de racordare fermă și ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin intermediul României”, se arată în declarația adoptată.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: